Plannen als alleenstaande moeder

Plannen als alleenstaande moeder

Anderhalf jaar terug ben ik gescheiden en sinds april vorig jaar woon ik in een leuke jaren 30 woning. Samen met mijn ex-man heb ik co-ouderschap waardoor onze jongens een halve week bij mij zijn en de andere helft van de week bij hun vader. In de weekenden zijn ze om en om bij mij en bij hun vader.

Zelf liep ik aardig vast in het huishouden, nu ik alleen ben en de zorgtaken en het huishouden niet meer deel met een partner liep het me soms over, van alles wat ik nog moest doen in huis. Naast mijn baan als pedagogische medewerker bij een kdv volg ik nog een cursus kindercoaching, ga ik naar de sportschool, en probeer ik ook nog wat aan het huishouden te doen en te klussen. Want heel leuk zo’n jaren 30 woning, maar er moet ook nog wel heel veel aan gebeuren. Om dit allemaal in betere banen te lijden heb ik de planner van Leukigheidjes aangeschaft.

De planner begint met een maandoverzicht en maanddoelen. Je kan 3 maanddoelen invullen, een van mijn maandoelen is om me fitter te voelen. Daarom probeer ik nu iedere week 3 tot 4 keer te gaan sporten. Het sporten plan ik in op het week overzicht. Zelf ben ik niet van een hele strakke planning en hou ik ervan om veel ruimte tussen door over te houden. Mijn andere doel voor deze periode is om voldoende rust te pakken en slaap. Wanneer ik 8 uur per nacht slaap voel ik me het beste, om dit te kunnen halen moet ik op sommige avonden dan al om 21:30 naar boven omdat de wekker de volgende dag alweer vroeg gaat. Hier probeer ik dan ook rekening mee te houden in mijn planning.

De planner gebruik ik nu een paar weken en ik ben erg enthousiast. Op vrijdagavond ga ik de week in vullen, zo ben ik de rest van het weekend niet meer bezig met mijn planning voor de komende week. Naast dat de planner duidelijk en overzichtelijk is zaten er ook leuke stickervellen bij met leuke en inspirerende quotes. Stickers waarop bijvoorbeeld op stond; waarvoor je dankbaar bent en me-time stickers. De planner is blanco dus je kan er iedere maand die je wilt mee beginnen. Er is ruimte voor een half jaar plannen. Het voordeel daarvan vind ik dat je nu niet een hele dikke planner hebt, maar eentje die makkelijk mee in je tas kan!

Ik ben er heel erg blij mee en raad hem dan ook zeker aan!

Liefs,
Margot

Terug naar blog

1 reactie

Dat klinkt super goed zeg!

Lifestyle Mommy's ~ Linda

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.